Vet Complex, angajamentul Virbac de a dezvolta nutritia animalelor de companie

   
 
Data: 01.08.2013

Formulare riguroasă
Mulţumită unei echipe de medici veterinari şi de nutriţionişti, hrana uscată Virbac VET COMPLEX® este formulată respectînd cele mai recente standarde nutriţionale. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, în fabricarea hranei VET COMPLEX® proteinele animale şi lipidele sunt întotdeauna preferate în defavoarea amidonului, pentru a satisface nevoile unei diete carnivore sau pentru care conţinutul în minerale şi oligoelemente este calculat cu acurateţe pentru prevenirea a numeroase afecţiuni (tulburări osteoarticulare şi de calciu, tulburări renale şi de fosfor, tulburări urinare şi de calciu-fosfor şi magneziu, rezistenţă la insulină şi la crom…).

Materii prime selectate cu grijă
Pentru trasabilitate şi din motive de siguranţă, ingredientele folosite pentru producţia hranei uscate Virbac VET
COMPLEX® sunt originare din Franţa sau restul Europei, iar carnea, ingredientul principal, vine de la ferme de păsări şi este potrivită pentru consumul uman. Hrana uscată Virbac VET COMPLEX® nu conţine coloranţi sau arome artificiale sau alţi aditivi inutili. Analizele efectuate în mod regulat validează calitatea şi sănătatea materiilor prime, precum şi acţiunea acestora asupra animalului de companie.

Proces unic de fabricaţie
Fabrica Virbac VET COMPLEX® este situată în Vauvert, Franţa. Respectă atît standardele Europene obligatorii, cît şi standardele de calitate ISO 9001. Procesul de fabricaţie Virbac iese în evidenţă din mai multe puncte de vedere: amidonul din cereale este gelatinizat la o temperatură înaltă, carnea este preparată la o temperatură medie, grăsimea este încorporată la rece în jurul fiecărei boabe de hrană, iar vitaminele, acizii graşi esenţiali şi diferitele principii active sunt încorporate de asemenea la rece, în ultima etapă. Beneficiile acestui proces sunt numeroase: diferenţiere din punct de vedere vizual, palatabilitate, digestibilitate, valoare nutriţională, biodisponibilitate şi eficienţă a principiilor active.

Hrană medicamentată
Pentru a permite medicului veterinar să transforme procesul de vînzare a hranei într-un sfat sau într-o reţetă prescrisă integrată în abordarea medicală a unui caz, gama VET COMPLEX® este suplimentată cu molecule farmaceutice ce sunt recunoscute pentru beneficile aduse sănătăţii: lactobacillus pentru protecţia florei digestive, chondroitin suflat-
chitosan pentru suportul articulaţiilor, cinarină pentru reducerea densităţii urinei, betaglucani pentru stimularea imunităţii, chitosan pentru chelatarea digestivă a fosforului… 


Hrana uscata Virbac Vet Complex este disponibilă doar prin intermediul medicului dumneavoastră veterinar!