Noi abordari in Dermatologie

   
 
Data: 31.07.2016

In luna iulie a acestui an, Altius impreuna cu partenerul sau Zoetis, au avut placerea de a lansa in Romania, produsul Apoquel (oclacitinib maleat), in cadrul unui eveniment de exceptie la care au participat medici veterinari din toate colturile tarii.


Invitat special al evenimentului a fost Dr. Douglas DeBoer, DVM, DACVD, specialist de renume in domeniul dermatologiei veterinare. Dr. DeBoer face parte din cadrul echipei Universitatii Wisconsin-Madison, unde este în prezent Profesor de Dermatologie. Ca si diplomat al Colegiului American de Dermatologie Veterinară, a obținut Premiul de Excelență ACVD pentru contribuții în știință și educație în 2003. Dr. DeBoer activează în comitetele de redacție științifice ale Jurnalului American de Cercetare și Dermatologie Veterinară (”American Journal of Veterinary Research and Veterinary Dermatology”), și este în prezent președinte al Comitetului Internațional pentru Boli Alergice ale Animale (ICADA).


Alaturi de Dr. Douglas DeBoer, DVM, DACVD, am avut placerea de a il avea alaturi si pe Dr. Michael Stegemann, Director Executiv al Grupului de Cercetare și Dezvoltare în Medicina Veterinară din cadrul Zoetis. Acesta a obținut diploma în domeniul medicinei veterinare


(Dr. med. vet) de la Tierärztliche Hochschule Hannover și este calificat și în microbiologie veterinară. Are peste 25 de ani de experiență în industria farmaceutică, începându-și cariera ca specialist în științele cercetării.


In cadrul evenimentului, cei doi specialisti au adus in atentia invitatilor, numeroase teme dedicate dermatologiei veterinare, punandu-se accentul pe noutatile domeniului.  Acestia si-au indreptat atentia atat catre diagnosticul afectiunilor dermatologice canine insotite de prurit, cat si catre modalitatile actuale si viitoare in materie de tratament a acestor afectiuni.