Workshop Ortopedie Modulul I

   
Data: 18.03.2011

In 2011, Altius si-a propus sa organizeze o serie de workshopuri dedicate specializarii medicilor veterinari in diverse domenii. Acest proiect a fost demarat in luna Martie 2011 cu workshopul de ortopedie modulul I, avandu-l ca lector pe Dl. Prof. Bruno Peirone - Presedintele Societatii Italiene de Ortopedie Veterinara, şeful Departamentului de Patologie Animală al Facultăţii de Medicină Veterinară din Torino. Alături de acesta au asistat şi Dr. ALessandro Boero Baroncelli (Departamentul de Patologie Animală, al Facultăţii de Medicină Veterinară Torino) şi  Dr. Andrei Timen (Cabinetul medical veterinar ”Trivet” Cluj Napoca).


Acest prim modul a avut ca tematică  “Abordul chirurgical şi tehnicile de aplicare a tijelor intramedulare “.


Principalele elemente dezbătute au fost: diferitele căi de abordare chirurgicală a humeusului, radiusului, femurului şi tibiei, tehnicile de reducere a fracturilor, tehnica de grefă osoasă şi tehnica Tie-in.


Cadrele medicale au beneficiat atat de instruire teoretică, cat şi de numeroase lucrări practice derulate sub atenta îndrumare a Profesorului Bruno Peirone şi a asistenţilor săi. Lucrările practice au constat in aplicarea de către  medicii participanţi a tehnicilor prezentate, atat pe mulaje de plastic, cat şi pe cadavre de animale, realizandu-se astfel o mai bună însuşire a noţiunilor.


Evenimentul a avut o notă interactivă, analizandu-se totodată şi o serie de cazuri clinice reale, unele dintre ele fiind aduse în discuţie chiar de către medicii cursanţi.


Agenda.